top of page
Artboard 1.jpg

tec~event

ontmoetingsplek voor vakmensen van de toekomst

01.jpg
Artboard 1 copy 4.png

TEC-Event

Op 14 november organiseren wij, STO regio Kampen, een nieuwe editie van TEC-Event!

Tijdens dit event komen zo’n 600 vmbo leerlingen (12-14 jr) samen om de verschillende disciplines binnen de werelden van techniek te ontdekken, te onderzoeken en te beleven, zodat ze op een speelse manier het best passende profiel kiezen.

TEC-Event is een interactief event waar technische bedrijven uit de regio de vakmensen van de toekomst ontmoeten.

Leerlingen vmbo

Leerlingen uit VMBO onderbouw staan voor hun profielkeuze. Dat kan best een lastige keuze zijn, want er zijn zoveel opties. Daarnaast is het lang niet voor elke leerling duidelijk welke opties er zijn, of wat de opties precies inhouden. Prioriteit heeft het laten ontdekken waar hun hart ligt. Om vervolgens de praktische kant in tet vullen. Wat is de route om dit te bereiken. Welk profiel, welke stage, welke baan.

 

Om een passende keuze te maken is het belangrijk dat ze eerst kennis maken met de mogelijkheden. Niet vanuit een boek, maar met de handen in de klei.

Tijdens TEC-Event gaan de leerlingen op onderzoek uit. Alle deelnemende bedrijven organiseren een 'To-Do'. Een praktisch voorbeeld van wat het bedrijf maakt of waar het bedrijf voor staat.

Door de leerling op ontdekkingstocht te laten gaan langs deze bedrijven, ontdekken ze mogelijkheden. Ze ontdekken waar hun interesse ligt en ook waar niet. We willen ze verrassen, uitdagen en laten beseffen wat er kan.

Doordat elk deelnemend bedrijf gekoppeld is aan een bepaald profiel, helpen we de leerling bij het maken van de best passende keuze.

profielen.png
02.jpg
Artboard 1 copy 4.png

Opdracht leerlingen

Leerlingen krijgen bij binnenkomst de opdracht op ontdekkingstocht te gaan langs alle deelnemende bedrijven.

Middels een stempelkaart enthousiasmeren we ze tenminste 5 'To-Do’s' uit 5 verschillende profielen te voltooien. Na afloop van TEC-Event schrijven de leerlingen een verslag over hun bevindingen.

Opdracht bedrijven

Het is belangrijk dat de leerling op een praktische manier kennis maakt met alle verschillende disciplines binnen de 7 werelden van techniek.

We vragen elk deelnemend bedrijf een interessante, verrassende, inspirerende 'To-Do' te verzorgen. Laat zien wat je doet zodat leerlingen beseffen wat je doet.

03.jpg
Artboard 1 copy 4.png
omschrijvig To-Do
bottom of page